Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
Pytam się o termin ponieważ nie mogę znaleść , mam tylko artykuł Arbeidsmiljølovens ~ 15-3
Więc nie na miejscu są tu docinki , jeżeli nic mądrego nie masz do napisania to proszę nie pisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Tutaj możesz trochę poczytać :

www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78229#5
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
URIEL napisał:
Pytam się o termin ponieważ nie mogę znaleść , mam tylko artykuł Arbeidsmiljølovens ~ 15-3
Więc nie na miejscu są tu docinki , jeżeli nic mądrego nie masz do napisania to proszę nie pisać

TO NIE BYŁY ŻADNE DOCINKI ...!!!
TYLKO PROZA ŻYCIA...!!!

.../ teraz docinam/...
NO I WŁAŚNIE to pisałem , jednak ty nadal nie rozumiesz tego wszystkiego nie dość , że po Norwesku , to jeszcze i po Polskiemu trudności masz ogromne ...
---
Skoro jest napisane...> Arbeidsmiljølovens ~ 15-3<... to i tam trzeba konkretnie szukać .
I CZYTAĆ... oraz porównywać do tego co masz jeszcze dodatkowego w umowie ...!
---
Niemniej Ja Niefachowiec i Laik z doświadczenia Norweskiego Wiem , że przepisy stosuje się jedynie wtedy , gdy z Firmą Idzie się na "NOŻE"...widelce i salaterki...
Przy normalnej pracy , zawsze można się z Szefem polubownie dogadać .
Zwłaszcza , że On i tak będzie wiedział gdzie Idziesz do pracy i to od Niego zależy , jaka tobie wystawi opinię nowej firmie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
URIEL napisał:

zawsze musisz sie z tym liczyc, ze skoro zadajesz nieziemsko głupie i kretynskie pytania na publicznym forum, to i odp bedą w podobnym tonie.....
Moje pytanie > po jaki chuj podpisywałes, kiedy nie wiedziałes co podpisujesz?
Ty uwazaj, zeby te "lepsze warunki" gorszymi sie nie okazały....
I jak tu sie norkom dziwic,ze dymają poltunów, kiedy oni sami sie o to proszą......
Jak ci pójdzie na reke to miesiąc, a jak nie to 3 miechy!
Moja rada >skoro ty taki niegramotny jestes to moze lepiej zostan u starego, bo mozesz miec gorszego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
http://www.lovdata.no/all/tl-20050617-062-015.html O taki link mi się rozchodziło
Widzę właśnie jak ludzie pojmują pomoc , sam znalazłem bo jeden z drugim to same rozumy pozjadał i zna się w temacie najlepiej , tylko co do czego to nie znacie nawet 1% paragrafów prawa Norweskiego , dlatego napisałem że znachorom dziękuje , ale jak widać wodogłowia nie brakuje wszyscy wiedza wszystko tylko tak naprawdę to nic nie wiedzą a udają że mają Norweski kodeks pracy w jednym palcu , Żal takich ludzi , jestem ciekawy czy tak biegli jesteście z całym Norweskim kodeksem pracy bo piszecie bzdury co nie którzy , tak naprawdę to nic ciekawego nie napisaliście panowie nikt nie pokwapił się o wytłumaczenie co ten paragraf 15-3 wyjaśnia , a o okresie wypowiedzenia to wiecie tylko z opowiadań co ktoś wam coś powiedział taka jest wasza znajomość prawa , naprawdę żal .Dziękuje bardzo za odpowiedzi tym co naprawdę mi odpowiedzieli z sensem i na temat

Co do wypowiedzi marianek73 wiesz co kolego naprawde to ty nie masz zielonego pojęcia o wypowiedzeniu z pracy i odsyłam do tej stronki i poczytania sobie o tych 3mieś , ja szukałem prawnego punktu odniesienia a nie jakieś ugadywanie się z szefem bo prawo jest prawem i szef ma się do niego stosować , a nie jak to ty napisałeś ze jeżeli szef będzie miał dobry humor to ci pozwoli odejść z pracy po 1 mieś a jak nie to po 3mieś
twój cytat :
I jak tu sie norkom dziwic,ze dymają poltunów, kiedy oni sami sie o to proszą......
Moja rada >skoro ty taki niegramotny jestes to moze lepiej zostan u starego, bo możesz mieć gorszego

właśnie widać kogo dymają jak sam nie wiesz kiedy możesz odejść , a mogę się założyć że polskie prawo pracy ogarniasz w równym stopniu co i to norweskie czyli zero
wiec podsumowanie twojej wypowiedzi - przemyśl co masz napisać a dopiero puzniej odpowiadaj na post

odpowiedz dla gabriel
twój cytat:
NO I WŁAŚNIE to pisałem , jednak ty nadal nie rozumiesz tego wszystkiego nie dość , że po Norwesku , to jeszcze i po Polskiemu trudności masz ogromne ...
Bra - jest to napisane w jezyku Szwedzkim sam popatrz na siebie jak piszesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
URIEL napisał:
http://www.lovdata.no/all/tl-20050617-062-015.html O taki link mi się rozchodziło
Widzę właśnie jak ludzie pojmują pomoc , sam znalazłem bo jeden z drugim to same rozumy pozjadał i zna się w temacie najlepiej , tylko co do czego to nie znacie nawet 1% paragrafów prawa Norweskiego , dlatego napisałem że znachorom dziękuje , ale jak widać wodogłowia nie brakuje wszyscy wiedza wszystko tylko tak naprawdę to nic nie wiedzą a udają że mają Norweski kodeks pracy w jednym palcu , Żal takich ludzi , jestem ciekawy czy tak biegli jesteście z całym Norweskim kodeksem pracy bo piszecie bzdury co nie którzy , tak naprawdę to nic ciekawego nie napisaliście panowie nikt nie pokwapił się o wytłumaczenie co ten paragraf 15-3 wyjaśnia , a o okresie wypowiedzenia to wiecie tylko z opowiadań co ktoś wam coś powiedział taka jest wasza znajomość prawa , naprawdę żal .Dziękuje bardzo za odpowiedzi tym co naprawdę mi odpowiedzieli z sensem i na temat

Co do wypowiedzi marianek73 wiesz co kolego naprawde to ty nie masz zielonego pojęcia o wypowiedzeniu z pracy i odsyłam do tej stronki i poczytania sobie o tych 3mieś , ja szukałem prawnego punktu odniesienia a nie jakieś ugadywanie się z szefem bo prawo jest prawem i szef ma się do niego stosować , a nie jak to ty napisałeś ze jeżeli szef będzie miał dobry humor to ci pozwoli odejść z pracy po 1 mieś a jak nie to po 3mieś
twój cytat :
Moja rada >skoro ty taki niegramotny jestes to moze lepiej zostan u starego, bo możesz mieć gorszego

właśnie widać kogo dymają jak sam nie wiesz kiedy możesz odejść , a mogę się założyć że polskie prawo pracy ogarniasz w równym stopniu co i to norweskie czyli zero
wiec podsumowanie twojej wypowiedzi - przemyśl co masz napisać a dopiero puzniej odpowiadaj na post

odpowiedz dla gabriel
twój cytat:
Bra - jest to napisane w jezyku Szwedzkim sam popatrz na siebie jak piszesz

ty jednak jestes inny, ty jednak jestes gamon!

Próbujesz sie wymixowac teraz z podpisania czegos, i czym kurwa pojecia nie miałes i wrzucasz link do czegos, czego nie rozumiesz....
Piszesz o moim konrakcie jakbys go widział i rozumiał....
Heh ja mam czarno na białym (3 strony) co i jak.....
I tak podczas okresu próbnego obowiązywał mnie 14-to dniowy okres wypow.natomiast teraz obowiązuje mnie 1 miesiąc!
Przepisy prawa pracy ogarniam w stopniu wystarczającym i jesli czegos nie ogarniam, to sprawdzam to i po sprawie!
Polskie mam w jednym palcu > mam w domu małą ksiegowosc > moja zona zatrudnia kilkanascie osób, wiec przepisy PP ma w jednym paluszku : )))

I do kurwy nędzy nie pisz "pUzniej" bo kreujesz sie na wielkiego wodza, a mosiek jestes!
Taka cwana gapa > w moim otoczeniu > turbokretyn!

ps: Dostałes pomocną dłon o szefa, który dał ci prace i dba zebys z głodu nie zdechł, wiec bądz odrobine lojalny, bo czasem zarabiając mniej, zyskujesz wiecej......
I poprostu czasem mozna dupe zmoczyc za.....pare srebrników....

Ze sportowym pozdrowieniem > Goń sie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
marianek73 moje pytanie zakładając ten post było proste , a banda właśnie takich nie ogarów kulturowych ja ty wypacza to czego chciałem się dowiedzieć , chciałem zaoszczędzić sobie czasu na szukanie właśnie tego artykułu 15-3 , po drugie pisząc kulturalnie h... ci do tego co ja podpisałem i nie życzę sobie obelg , idz pracować do żony ma małą księgowość to cie zatrudni ,sam tak napisałeś ,następna sprawa nie interesuje mnie twoja umowa kolo wentla mi to lata jakie g... podpisaleś na 3 stronach i nikt Cie oto tu nie pytał , sam przyznajesz kołchozniku że jeżeli coś nie wiesz to się pytasz , to może lepiej idz kukurydze sadzić niż komuś odpowiadać i doradzać ale najpierw musisz nawsadzać bo przecież byś chory był bez obelg , żal mi cie właśnie tacy ludzie to tak zwany rak Forum chołta co nie umie się zachować , jezeli nie chcesz komuś doradzać to nie pisz ja do twoich dżwi nie pukałem sam tu sie zwaliłeś i od razu z obelgami i przygłupawym cwaniactwem , Moderator Forum takich własnie nie ogarów powinien Ban-owac i to z blokada IP , bo naprawdę przemawia przez ciebie kultura kturą wyniosłeś z domu tylko pozazdrościć , Baran z Koziej Wulki ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
oppsigelse tid til begge to (arbeidsgiver og arbeidstakker ) det er 2 veke i prøvetid , dette er tillsvare til 3 og 6 mnd. i prøvetid periode .

utover prøvetid opsigelse er 1 mnd. til begge to partene .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
§ 15-3. Oppsigelsesfrister

(1) Hvis ikke annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på én måned. Før oppsigelse har funnet sted, kan avtale om kortere oppsigelsesfrist bare inngås mellom arbeidsgiveren og tillitsvalgte ved virksomhet som er bundet av tariffavtale. Departementet kan gi forskrift om kortere oppsigelsesfrist for deltakere i arbeidsmarkedstiltak.

(2) For arbeidstaker som har vært ansatt i minst fem år sammenhengende i samme virksomhet når oppsigelsen gis, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på minst to måneder. Har arbeidstakeren vært ansatt i minst 10 år sammenhengende i samme virksomhet, er den gjensidige oppsigelsesfristen minst tre måneder.
marianek73 rozchodziło mi się konkretnie oto co znalazłem i wkleiłem w wcześniejszym poście , a tu jest to czego dokładnie szukałem a że tego nie ogarniasz to pal gumę z tego posta i się nie odzywaj więcej , a ty możesz sobie nawet klamkę lizać nawet zelówki bo ci rękę podał i będziesz za 30 srebrników(żeby było jasne nie interesuje mnie ile ci płaci za godzinę) tyrał bo lepiej nie stracić ... , ale ci powiem nie twój to problem co ja podpisałem i nie zycze sobie tutaj wyzwisk , jeżeli chcesz się wyżyć to znajdz sobie stronkę w stylu Loża Szyderców i tam pisz co ci ślina na język przyniesie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
URIEL napisał:
marianek73 moje pytanie zakładając ten post było proste , a banda właśnie takich nie ogarów kulturowych ja ty wypacza to czego chciałem się dowiedzieć , chciałem zaoszczędzić sobie czasu na szukanie właśnie tego artykułu 15-3 , po drugie pisząc kulturalnie h... ci do tego co ja podpisałem i nie życzę sobie obelg , idz pracować do żony ma małą księgowość to cie zatrudni ,sam tak napisałeś ,następna sprawa nie interesuje mnie twoja umowa kolo wentla mi to lata jakie g... podpisaleś na 3 stronach i nikt Cie oto tu nie pytał , sam przyznajesz kołchozniku że jeżeli coś nie wiesz to się pytasz , to może lepiej idz kukurydze sadzić niż komuś odpowiadać i doradzać ale najpierw musisz nawsadzać bo przecież byś chory był bez obelg , żal mi cie właśnie tacy ludzie to tak zwany rak Forum chołta co nie umie się zachować , jezeli nie chcesz komuś doradzać to nie pisz ja do twoich dżwi nie pukałem sam tu sie zwaliłeś i od razu z obelgami i przygłupawym cwaniactwem , Moderator Forum takich własnie nie ogarów powinien Ban-owac i to z blokada IP , bo naprawdę przemawia przez ciebie kultura kturą wyniosłeś z domu tylko pozazdrościć , Baran z Koziej Wulki ...

to za ile ja pracuje nie jest wielką tajemnica, a ty o takich pieniadzach mozesz pomarzyc wiesniaku!
I nie chodzi tu o to, zeby nie stracic, a zyskac.....
tyle,ze to jest ci baaaaardzo obce, bo ty dorobkiewicz wiejski jestes....
To co podpisałes i za ile szczerze.... mnie jebie
"mała ksiegowosc" to cos co pozwala funkcjonowac w polandii,zeby takie cioty jak ty nie chodziły po sądach pracy i nie roszczyły pretensji do czegos co sie kuirwa nie nalezy!
Czytaj co podpisujesz gamoniu, a jak juz podpiszesz, to wywiązuj sie z tego,a jak nie to w pizdu!

aaaaaaaaaaaaaaaa i naucz sie pisac(czytac tez), bo sadzisz baboły farmerze jak tłumoki ze szkoły specjalnej > dżwi,kturą,wulki i masa innych.....
Amen!
ps: lepiej miec mniej,a lepsza robote niz wiecej i zmuszac sie do chodzenia do pracy......
Tyle,ze to dla ciebie kalambury i za 5nok wiecej opierdolisz gałę polowie firmy.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok