URIEL napisał:
http://www.lovdata.no/all/tl-20050617-062-015.html O taki link mi się rozchodziło
Widzę właśnie jak ludzie pojmują pomoc , sam znalazłem bo jeden z drugim to same rozumy pozjadał i zna się w temacie najlepiej , tylko co do czego to nie znacie nawet 1% paragrafów prawa Norweskiego , dlatego napisałem że znachorom dziękuje , ale jak widać wodogłowia nie brakuje wszyscy wiedza wszystko tylko tak naprawdę to nic nie wiedzą a udają że mają Norweski kodeks pracy w jednym palcu , Żal takich ludzi , jestem ciekawy czy tak biegli jesteście z całym Norweskim kodeksem pracy bo piszecie bzdury co nie którzy , tak naprawdę to nic ciekawego nie napisaliście panowie nikt nie pokwapił się o wytłumaczenie co ten paragraf 15-3 wyjaśnia , a o okresie wypowiedzenia to wiecie tylko z opowiadań co ktoś wam coś powiedział taka jest wasza znajomość prawa , naprawdę żal .Dziękuje bardzo za odpowiedzi tym co naprawdę mi odpowiedzieli z sensem i na temat
Co do wypowiedzi marianek73 wiesz co kolego naprawde to ty nie masz zielonego pojęcia o wypowiedzeniu z pracy i odsyłam do tej stronki i poczytania sobie o tych 3mieś , ja szukałem prawnego punktu odniesienia a nie jakieś ugadywanie się z szefem bo prawo jest prawem i szef ma się do niego stosować , a nie jak to ty napisałeś ze jeżeli szef będzie miał dobry humor to ci pozwoli odejść z pracy po 1 mieś a jak nie to po 3mieś
twój cytat :
I jak tu sie norkom dziwic,ze dymają poltunów, kiedy oni sami sie o to proszą......
Jak ci pójdzie na reke to miesiąc, a jak nie to 3 miechy!
Moja rada >skoro ty taki niegramotny jestes to moze lepiej zostan u starego, bo możesz mieć gorszego
właśnie widać kogo dymają jak sam nie wiesz kiedy możesz odejść , a mogę się założyć że polskie prawo pracy ogarniasz w równym stopniu co i to norweskie czyli zero
wiec podsumowanie twojej wypowiedzi - przemyśl co masz napisać a dopiero puzniej odpowiadaj na post
odpowiedz dla gabriel
twój cytat:
NO I WŁAŚNIE to pisałem , jednak ty nadal nie rozumiesz tego wszystkiego nie dość , że po Norwesku , to jeszcze i po Polskiemu trudności masz ogromne ...
Bra - jest to napisane w jezyku Szwedzkim sam popatrz na siebie jak piszesz
ty jednak jestes inny, ty jednak jestes gamon!
Próbujesz sie wymixowac teraz z podpisania czegos, i czym kurwa pojecia nie miałes i wrzucasz link do czegos, czego nie rozumiesz....
Piszesz o moim konrakcie jakbys go widział i rozumiał....
Heh ja mam czarno na białym (3 strony) co i jak.....
I tak podczas okresu próbnego obowiązywał mnie 14-to dniowy okres wypow.natomiast teraz obowiązuje mnie 1 miesiąc!
Przepisy prawa pracy ogarniam w stopniu wystarczającym i jesli czegos nie ogarniam, to sprawdzam to i po sprawie!
Polskie mam w jednym palcu > mam w domu małą ksiegowosc > moja zona zatrudnia kilkanascie osób, wiec przepisy PP ma w jednym paluszku : )))
I do kurwy nędzy nie pisz "pUzniej" bo kreujesz sie na wielkiego wodza, a mosiek jestes!
Taka cwana gapa > w moim otoczeniu > turbokretyn!
ps: Dostałes pomocną dłon o szefa, który dał ci prace i dba zebys z głodu nie zdechł, wiec bądz odrobine lojalny, bo czasem zarabiając mniej, zyskujesz wiecej......
I poprostu czasem mozna dupe zmoczyc za.....pare srebrników....
Ze sportowym pozdrowieniem > Goń sie!